Neler yeni

Hoşgeldin, ziyaretçi!

İster kendi adınla istersen anonim olarak fikrini özgürce paylaş. Unutma, burası herkes için değildir.

Bir insanın güvenilmez olduğunu gösteren detaylar?

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Bir insanın güvenilmez biri olduğunu nasıl anlarsınız? Hareketleri, söyledikleri ya da farklı ipuçları.

Andromeda

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Bir insanın güvenilmez biri olduğunu nasıl anlarsınız? Hareketleri, söyledikleri ya da farklı ipuçları.
Tutarsız sözleri, beden dili. Mesela yalan söyleyen biri çok profesyonel bile olsa kılı bile kıpırdamasa kontrol edemediği tek şey göz bebeklerinin büyümesi. Dolayısıyla göz teması önemli.

M

Mizahşör

Guest
Bir insanın güvenilmez biri olduğunu nasıl anlarsınız?
Neye göre olduğu değişir. Mesela bir kişi düşünelim iyi araba kullandığını biliyoruz trafikte çok dikkatli ve soğukkanlı. Bu kişiye arabamızı X bir durumda teslim edebiliriz. Ama aynı kişinin sır tutamadığını bildiğimiz için yanında her şeyi konuşmak istemeyebiliriz. Bence güvenmemenin alt başlıkları var. Ama bunları yazmaya üşeniyorum şimdi :D

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
gerektiği yerde iyi bir dinleyici olmayanların sözlerine pek güvenmiyorum. bir insan sadece kendisinden konuşuyorsa ve karşıdakine söz hakkı vermiyor, dinlemiyor ise o kişiye güven duymam

M

Mizahşör

Guest
gerektiği yerde iyi bir dinleyici olmayanların sözlerine pek güvenmiyorum. bir insan sadece kendisinden konuşuyorsa ve karşıdakine söz hakkı vermiyor, dinlemiyor ise o kişiye güven duymam
Evet güzel bir nokta. Mesela bir kişi bana daha önceden keyifle anlattığı şeyi gene aynı keyifle anlatmaya çalışıyorsa sakince dinlerim. Bunu anlatmıştın ya da evet biliyorum diyerek o anki şevkini kırmak istemem. Ama genelde bana karşı bunu yapan puştlar oluyor nefret ediyorum :D

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Evet güzel bir nokta. Mesela bir kişi bana daha önceden keyifle anlattığı şeyi gene aynı keyifle anlatmaya çalışıyorsa sakince dinlerim. Bunu anlatmıştın ya da evet biliyorum diyerek o anki şevkini kırmak istemem. Ama genelde bana karşı bunu yapan puştlar oluyor nefret ediyorum :D
belki de sadece unutkanlığı vardır...

Boşluk

⭐️⭐️⭐️
Herkesin güvenilir tarafı vardır bence. Belki de güvenilmez taraf dediğimiz konular bizim içimizle alakalıdır belki de. Hani şu beklentiler mevzusu var ya bilemedim🤷

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Herkesin güvenilir tarafı vardır bence. Belki de güvenilmez taraf dediğimiz konular bizim içimizle alakalıdır belki de. Hani şu beklentiler mevzusu var ya bilemedim🤷
Yani birine karşı güven ölçümüz ondan beklentilerimiz ile mi ortaya çıkıyor.

Boşluk

⭐️⭐️⭐️
Yani birine karşı güven ölçümüz ondan beklentilerimiz ile mi ortaya çıkıyor.
Büyük ihtimalle sorunu ters anlayıp cevaplamış olabilirim. O yüzden ölçü ne bilmiyorum. Şöyle birşey demek istedim.

Bir sosyal aktivitede yalnız oldugunu ve bu sebeple duygusal olarak yoğun (gergin, utangaç vs) olduğunu farz et. Yanına yaklaşan birinin ortamda bulunan biri hakkında komik yada yakın birşey söylediğini yada detayli bir şekilde anlattığını düşün. (Aslında laf taşıyan birine güvenilmez tabir edilir.) O duygu yoğunluğundan dolayı tebessüm edip konuşmayı sürdürdün. Hem rahatladın hem muhabbetten keyif alıp arkadaşlığı ilerlettin. Bir kaç zaman sonra senin hakkında başkasından birşey duyduğunda bütün herşey tuzla buz oluyor. "Ben sana güvenmiştim." Baş cümle oluyor. (Aslında o insan insanlarla iletişim konusunda tek bildiği insandan insana taşıyarak kurmaktı. Ve başta sen bunu gördün ama duygular buna izin vermedi. Biri beni rahatlarsın, kabul etsin ortamda beklentisi içindeydin) vs vs

Son düzenleme:

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Büyük ihtimalle sorunu ters anlayıp cevaplamış olabilirim. O yüzden ölçü ne bilmiyorum. Şöyle birşey demek istedim.

Bir sosyal aktivitede yalnız oldugunu ve bu sebeple duygusal olarak yoğun (gergin, utangaç vs) olduğunu farz et. Yanına yaklaşan birinin ortamda bulunan biri hakkında komik yada yakın birşey söylediğini yada detayli bir şekilde anlattığını düşün. (Aslında laf taşıyan birine güvenilmez tabir edilir.) O duygu yoğunluğundan dolayı tebessüm edip konuşmayı sürdürdün. Hem rahatladın hem muhabbetten keyif alıp arkadaşlığı ilerlettin. Bir kaç zaman sonra senin hakkında başkasından birşey duyduğunda bütün herşey tuzla buz oluyor. "Ben sana güvenmiştim." Baş cümle oluyor. (Aslında o insan insanlarla iletişim konusunda tek bildiği insandan insana taşıyarak kurmaktı. Ve başta sen bunu gördün ama duygular buna izin vermedi. Biri beni rahatlarsın, kabul etsin ortamda beklentisi içindeydin) vs vs
Daha iyi anladım diyebilirim. Bence güven diye bir şey yoktur, insanın insana güvenecek kadar ihtiyacı olmamalı.

Boşluk

⭐️⭐️⭐️
Daha iyi anladım diyebilirim. Bence güven diye bir şey yoktur, insanın insana güvenecek kadar ihtiyacı olmamalı.
Ama ne yazık ki bu imkansız gibi birşey. İnsanın insana her daim ihtiyacı var. Biraz neyi nasıl yaşadığının farkındalığı daha iyi hale getirebilir insanı belki.

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Ama ne yazık ki bu imkansız gibi birşey. İnsanın insana her daim ihtiyacı var. Biraz neyi nasıl yaşadığının farkındalığı daha iyi hale getirebilir insanı belki.
İnsan insana muhtaç, güven kendi muhtaçlığında aradığı bir şey. Buna bağlı olarak insanlar güvenilir olmak zorundalar mı? Yoksa bunu karşısındakine göre mi belirler? Ben bu insan için güvenilir olayım kararı verdikten sonra mı güvenilir olur? İnsan neticede diğer canlılar gibi bir canlıdır, çıkarlarına göre hareket eder. Biz insanların kendimiz için güvenilir olmasını bekleriz. Güven diye bir şey yoktur dememin sebebi tam olarak bu, güven oluşturulur salt olarak yoktur.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar