8 yıl ücretli ve 15 yıldır da bir iş veren olarak çalışan biri olarak söylüyorum, her sektörde şu an mümkün olmasa da, özellikle masa başı diye tabir edebileceğimiz işlerde çok rahatlıkla 4 günlük bir çalışmaya geçilebilir. Türkiye de çalışma saatleri çok yüksek çünkü kontrolsüz bir rekabet var. Herkes birbirinin müşterisini ve işini kapmak için elden geleni yapıyor. Bir iş alıyorsunuz sizi kurtarabilecek miktar belli işin süresi belli lakin son anda bir firma çıkıyor komik bir rakama ve imkansız bir süreye o işi kapıyor. Bu yapıyı yola getirecek devlet ama oda istihdam kaygısıyla karışmıyor olan sana bana oluyor. 1960 lardan beri başı boş bırakılmış bir özel sektör var, evet kanunlar yasalar var ama kontrolü gerçekçi yapılmıyor. Ben firmamı kurduğumdan beri "enerji danışmanlık" haftada 5 gün çalıştım, hatta cuma günleri çoğu zaman yarım gün çalıştım. Diğer firma sahipleri bana deli gözüyle baktı. Şunu da söyleyim çalışanın performansı vb. nedenler işverenlerin umurunda değil, cumartesi yapılan çoğu çalışma için net olarak söylüyorum "parasını veriyorum eşşek gibi gelecekler" zihniyetinden başka bir şey değildir. Bu teknolojinin geliştiği ortamda haftanın 7 günü istediğin bilgiye ulaşıp işlem yapabildiğin bir durumda 100 yıl öncesinin şartları ile çalışmak gerçekten garip.
Benim rekabet ettiğim firmalar cumartesi ister yarım ister tam olsun neredeyse hepsi 6 gün çalışıyor, ben şu an 4 gün çalışıyorum (2023 mayıstan beri), en ufak bir maddi zarar ve kaybım yok. Bunu görebilen ve uygulayabilen iş verenlerden biri olduğum için mutluyum. Bu durum işverenin inisiyatifine bırakılmamalı, sert ve kararlı kanun uygulaması ile bu durum sağlanabilir, çok eminim bu düzen otursa iş verenlerinde çoğu mutlu olacaktır.