Neler yeni

Hoşgeldin, ziyaretçi!

İster kendi adınla istersen anonim olarak fikrini özgürce paylaş. Unutma, burası herkes için değildir.

Hamburger yedikten sonra gelen pişmanlık?

Andromeda

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Hamburger yemeyi hem çok seviyorum hem de her seferinde pişman oluyorum. Sonrasında çok sağlıksız bir şey yemişim gibi hissediyorum.
Sonra o pişmanlık hissi geçince bir daha yemek istiyorum. Bu döngüden nasıl çıkılır?

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Hamburger yemeyi hem çok seviyorum hem de her seferinde pişman oluyorum. Sonrasında çok sağlıksız bir şey yemişim gibi hissediyorum.
Sonra o pişmanlık hissi geçince bir daha yemek istiyorum. Bu döngüden nasıl çıkılır?
Hamburger sanıldığı kadar sağlıksız bir şey değildir. Popüler olduğu için haksızlık ediyoruz. Üçüncü sınıf büfelerde yediğimiz tost döner salamlı ürünler, doğru yağ ile pişirilmemiş hamur işi gıdalar ve paketli ürünler daha kötü. Büyük hamburger markaları çok daha titiz, ekmek ve et yiyorsun. Seviyorsan ve haftada bir kaç kere yiyorsan tadını çıkar.

Boşluk

⭐️⭐️⭐️
Gün belirleyerek. 15 günde bir yada 30 günde bir gibi. Ben öyle yapıyorum kısır döngü de. Hoş ben hamburger sevmiyorum ama.

Boşluk

⭐️⭐️⭐️
Hamburger sanıldığı kadar sağlıksız bir şey değildir. Popüler olduğu için haksızlık ediyoruz. Üçüncü sınıf büfelerde yediğimiz tost döner salamlı ürünler, doğru yağ ile pişirilmemiş hamur işi gıdalar ve paketli ürünler daha kötü. Büyük hamburger markaları çok daha titiz, ekmek ve et yiyorsun. Seviyorsan ve haftada bir kaç kere yiyorsan tadını çıkar.
Gerçekte o et, et midir sence?

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Gerçekte o et, et midir sence?
Evet. Milyar dolarlık bir şirketten bahsediyoruz, herkes rakibi ve herkes hata yapmasını beklerken gıdada hile yapamaz. Evet işlenmiş et yani köfte, bonfile ya da antrikot değil. Ama bizim Türkiye’de dışarıdan yediğimiz bir çok şeyden daha et.

Bu arada hamburger sevmem, savunmak yanlış anlaşılmasın.

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
20 liraya pislikten içeride durulamayan kedi köpek her pisliğin girdiği yerdense ne yaptığı belli kaliteli firmalardan fast food yemek daha mantıklı bence.

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Bizim popüler ve pahalı olana karşı bir düşmanlığımız var. Gençler özenmesin diye kötülüyoruz. Aslında bir şeyleri kötülemek yerine bu tür büyük markalar nasıl kurulur en azından oralarda nasıl üst düzey yönetici olunur, müdür olunur öğretsek herkes ne yiyeceğine kendi karar verebilir.

Starbucks. Evet kahve süt ya da kahve su. Ama Starbucks aynı zamanda bir statüdür, satın aldığımız sadece kahve değildir. İnsanın kendini değerli hissetmeye de ihtiyacı vardır. Rolex de öyle, Louis Vuitton da, Gucci de…

Bir kahveden, bir bez parçasından ibaret olmaları onların milyar dolarlık pazar paylarının olduğu gerçeğini değiştirmez. Kendiliğinden olmadı bunlar adamlar buraya Servet harcadılar, böyle algılanmak ve böyle hissettirmek için. Yaptıkları üründen ibaret olmamak için.

Biz bir marka yaratabilir miyiz? Çocuklara gitmeyin, kullanmayın, öğrenmeyin demek yerine git bak bakalım nasıl yapmışlar demeyi başarabilir miyiz?

Bundan 10 yıl önce bilgisayar kullanıyoruz diye biz ailelerinin onlarla dolaşmayın dedikleri çocuklardık. Bizi internet kafeden soğutmak için ellerinden geleni yaptılar. Kim bilir kaç değerli insan bu yüzden başka şeyler yapıyor şu an?

Dünya bilgisayar devrimi yaparken biz çocukların ellerinden öcü bu diye teknolojileri aldık, hala yapıyoruz. İnsanlar oyun yazarak hatta oynayarak ülke ekonomilerine bir çok sözde örf ve geleneklerini kormaya çalışandan daha fazla fayda sağlıyor.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar