Neler yeni

Hoşgeldin, ziyaretçi!

İster kendi adınla istersen anonim olarak fikrini özgürce paylaş. Unutma, burası herkes için değildir.

Paketli ürünler tüketiyor musunuz?

Boşluk

⭐️⭐️⭐️
Gıda katkı maddeleri vücuda girdikten sonra zaman icerisinde çeşitli sorunlara yol açtığı artık bilinen bir gerçek.

Mesela; Aspartam(E951) yapay tatlandırıcı olarak bilinir ve bazı araştırmalar da beyin tümöriyle iliskilendirilir.
Sodyum Benzoat(E211) gıda koruyucusu olarak bilinir ve alerjik ve bazı cilt kızarıklıklara sebebiyet verdiği araştırmalar bulunur. Keza Tartrazin(E102) aynı.
Karragenan(E407) kıvam verici olarak kullanılır ve bağırsak üzerinde ülser ve alerjik durumlara sebebiyet veririr.

Bunlar ışığında paketli ürünler ne kadar sıklıkla tüketiyorsunuz? Yada tüketmemek için ne gibi alternatifler üretiyorsunuz?
Paketli bir ürün aldığınız da arkasını çevirip içeriklerini okuyor musunuz? En çok tükettiğiniz paketli ürün nedir ve sebebi?

Ben mesela çilekli ürünleri çok severken içinde Karmim adlı bir madde kullandıklarını öğrendiğimden beri ne zaman elim çilekli bir ürüne gitse o böcek gözümün önüne geliyor ve ufaktan topukluyorum:)

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Severek tükettiğim bir kaç paketli ürün var. Başta Pingui :love: sonra mısır gevreği ve süt. diğer tüm paketli ürünlere karşı bir direnç oluşturuyorum ve tüketmemeye çalışıyorum

Andromeda

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Bir dönem paketli gıdalara karşı kendi çapımda bir boykot oluşturarak "bunları ben evde daha sağlıklı yaparım." dedim ancak fazla uzun sürmedi. Bunu bir hayat tarzı olarak benimsemedikten sonra uzun vadeli olmuyor maalesef. Hala bazı şeyleri kendim yapmayı denesem de hala tüketmeye devam ediyorum. Paketlerin arkasında tek baktığım şey de stt ve içindeki şeker miktarı.

Boşluk

⭐️⭐️⭐️
Bir dönem paketli gıdalara karşı kendi çapımda bir boykot oluşturarak "bunları ben evde daha sağlıklı yaparım." dedim ancak fazla uzun sürmedi. Bunu bir hayat tarzı olarak benimsemedikten sonra uzun vadeli olmuyor maalesef. Hala bazı şeyleri kendim yapmayı denesem de hala tüketmeye devam ediyorum. Paketlerin arkasında tek baktığım şey de stt ve içindeki şeker miktarı.
Biraz da çevre de çok sıkıntı oluyor bu konu da bence. Sen bunu hayatına sokmaya çalıştıkça çevren de gözünün içine soka soka yemeleri de çok zorluyor.

Andromeda

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Biraz da çevre de çok sıkıntı oluyor bu konu da bence. Sen bunu hayatına sokmaya çalıştıkça çevren de gözünün içine soka soka yemeleri de çok zorluyor.
Ben uzun zamandır şekeri hayatımdan çıkarmaya çalışıyorum. Ofis arkadaşlarım ısrarla önüme çıkarıyorlar her seferinde yemem için ısrar ediyorlar. Bir seferden bir şey olmaz diyorlar :( Böyle olunca durum daha zor oluyor tabi.

Boşluk

⭐️⭐️⭐️
Ben uzun zamandır şekeri hayatımdan çıkarmaya çalışıyorum. Ofis arkadaşlarım ısrarla önüme çıkarıyorlar her seferinde yemem için ısrar ediyorlar. Bir seferden bir şey olmaz diyorlar :( Böyle olunca durum daha zor oluyor tabi.
Şeker derken paketli ürün içindeki şekerden mi bahsediyorsun yoksa meyve ve karbonhidrat içindeki şekerden mi bahsediyorsun peki?

Andromeda

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Şeker derken paketli ürün içindeki şekerden mi bahsediyorsun yoksa meyve ve karbonhidrat içindeki şekerden mi bahsediyorsun peki?
Şu anki savaşım sadece rafine şeker. Tatlı yemeyi aşırı seven biriyim. Bu ihtiyacımı meyvelerden gidermeye çalışıyorum. Çok zorda kalırsam birazcık bal yiyorum mesela. Karbonhidratı çıkarmadım hayatımdan, zaten çok düşkün değilim.

Boşluk

⭐️⭐️⭐️
Şu anki savaşım sadece rafine şeker. Tatlı yemeyi aşırı seven biriyim. Bu ihtiyacımı meyvelerden gidermeye çalışıyorum. Çok zorda kalırsam birazcık bal yiyorum mesela. Karbonhidratı çıkarmadım hayatımdan, zaten çok düşkün değilim.
Tatlı severler duygusallık tavan yaşayanlarmis:)
Dilerim çözersin. Bu zamanda her taraftan saldırıyor şeker.
Bazen şekerin iradeyi saf dışı etme üzerine programlanmış bir virüs olduğunu düşünüyorum. Yani hissediyorum.

Andromeda

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Tatlı severler duygusallık tavan yaşayanlarmis:)
Dilerim çözersin. Bu zamanda her taraftan saldırıyor şeker.
Bazen şekerin iradeyi saf dışı etme üzerine programlanmış bir virüs olduğunu düşünüyorum. Yani hissediyorum.
Çok doğru şu an çok mantıklı geldi :) Şu an iyi gidiyorum. 25 gün hiç yemedim mesela sonrasında da çok az yedim. Bir çok şeyi kendim şekersiz olarak yapmaya çalışıyorum. o biraz yorucu oluyor.

Boşluk

⭐️⭐️⭐️
Çok doğru şu an çok mantıklı geldi :) Şu an iyi gidiyorum. 25 gün hiç yemedim mesela sonrasında da çok az yedim. Bir çok şeyi kendim şekersiz olarak yapmaya çalışıyorum. o biraz yorucu oluyor.
Bu konuda yakın zamanda bir arkadaşım vitamin takviyesi deniyor. Çok iyi sonuç aldı. İçerden de destek verince baya sonuçlar faydalı olduğunu düşünüyorum. Belki pencere açar sana:)

Andromeda

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Bu konuda yakın zamanda bir arkadaşım vitamin takviyesi deniyor. Çok iyi sonuç aldı. İçerden de destek verince baya sonuçlar faydalı olduğunu düşünüyorum. Belki pencere açar sana:)
aaa Süpermiş. Değerlendirebilirim. Teşekkürler
Bu arada inanılmaz zayıfladım, diğer her şeyi yememe rağmen. Benim olayın şekermiş diyorum.

Boşluk

⭐️⭐️⭐️
aaa Süpermiş. Değerlendirebilirim. Teşekkürler
Bu arada inanılmaz zayıfladım, diğer her şeyi yememe rağmen. Benim olayın şekermiş diyorum.
Zayıflıktan çok duygu durumumu çok değiştirdiği için ben tercih etmiyorum. Ben şekerli ürünler tüketince aşırı sinirli ve dalgın oluyorum.

Andromeda

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Zayıflıktan çok duygu durumumu çok değiştirdiği için ben tercih etmiyorum. Ben şekerli ürünler tüketince aşırı sinirli ve dalgın oluyorum.
Herkesteki etkisi farklı işte :) ben de şu an bir şeyi başarmanın mutluluğunu yaşıyorum. Benim için büyük bir adım çünkü. Zaten olumsuz bir etkisi varsa ve iraden bu yönde ise çok iyi.

Boşluk

⭐️⭐️⭐️
Herkesteki etkisi farklı işte :) ben de şu an bir şeyi başarmanın mutluluğunu yaşıyorum. Benim için büyük bir adım çünkü. Zaten olumsuz bir etkisi varsa ve iraden bu yönde ise çok iyi.
Başardığın için tebrikler:) ve keyfin bana kadar geldi. Dilerim istikrarlı gider ve kalıcı olur:)

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Ben ciddi ciddi zehir yemişim gibi hissediyorum. Hele şerbetli tatlılar, beyaz şekerli herhangi bir gıda yendiğimde. Paketli ürünlerin çoğunda aynı hissi yaşıyorum.

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Çok aramıyorum ama yersem pingui yiyorum :)

Sütlü tatlılar daha az zorluyor beni. Ama hiç aramam biri ısrar ederse yerim.

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
bir kere milka yemiştim çok güzeldi. dido yemeye başlamıştım ve trio çıkınca trioya başladım. nestlenin beyaz sütlü çikolatasını hiçbirşeye değişmem.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar