Neler yeni

Hoşgeldin, ziyaretçi!

İster kendi adınla istersen anonim olarak fikrini özgürce paylaş. Unutma, burası herkes için değildir.

Tarihte yaşanan ilginç olaylar?

kedi

⭐️⭐️
Bir gün padişah 3. Selim, Sümbülzade Vehbi Efendi’yi yanına çağırır ve: “bana öyle bir şiir yaz ki bir mısrasını okuyunca içimden seni öldürmek, bir sonrakini okuyunca ise ödüllendirmek gelsin. Başaramazsan idam edileceksin.” der. Bunun üzerine Sümbülzade Vehbi Efendi 'Mükafat' isimli şiirini kaleme alır.

(Şiirin bir kısmını günümüz Türkçesi ile aşağıya ekliyorum :D)

Eğil eğil sokayım, iki tutam az mıdır?
Lale ile sümbülü kakülüne genç paşam
Diz çökerek önüne ılık ılık akıtam,
Bir gümüş testide kanımdır sana akan
Salınarak giderken ben ardından sokam,
Eteğini beline, çamur olmasın aman
Kulaklarından tutam, dibine kadar sokam,
Çizmeni ayağına, aksın yol ayağından
Öyle bir sokayım ki, kalmasın dışarda hiç,
Düşmanının bağrına, hançerimi kınından...
Eğer arzu edersen ben ağzına vereyim,
Yeter ki sen kulundan lokum iste her zaman..

Böylece divan edebiyatının en güzel ve en eğlenceli “rücû” örneği ortaya çıkar. :d

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
romalıların baykuşların uğursuzluk getirdiğine inanıp buldukları tüm baykuşu yakmaları. günümüzde ise bilgelik simgesi taşıyor. ama hala eski inanışlara göre uğyrsuzluk getirmekte.

kedi

⭐️⭐️
e
romalıların baykuşların uğursuzluk getirdiğine inanıp buldukları tüm baykuşu yakmaları. günümüzde ise bilgelik simgesi taşıyor. ama hala eski inanışlara göre uğyrsuzluk getirmekte.
eski dönemde yaşayan bazı insanlar da ceset yerlerse ömürlerinin uzayacaklarına inanıyorlarmış.:unsure: İnsanoğlu garip. Yaşa ve öl işte be kardeşim. Sal şu ekstrem şeyleri ve doğayı...

Boşluk

⭐️⭐️⭐️
Kara kediler neden uğursuzluk getirir diye bakınırken Eski Mısır'da tam tersi inanışa şaşırmıştım bende. Hatta dişi Kara kediler kraliçe kabul edilirmiş yanlış hatırlamıyorsam.

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Kara kediler neden uğursuzluk getirir diye bakınırken Eski Mısır'da tam tersi inanışa şaşırmıştım bende. Hatta dişi Kara kediler kraliçe kabul edilirmiş yanlış hatırlamıyorsam.
belki de kara kediler nadir bulunuyordur bu sebeple olabilir mi?

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar