Neler yeni

Hoşgeldin, ziyaretçi!

İster kendi adınla istersen anonim olarak fikrini özgürce paylaş. Unutma, burası herkes için değildir.

Tarikatlara ihtiyaç var mı?

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Sadece Türkiye’de değil dünyanın her tarafında dini örgütler mevcut. Türkiye’yi ele alalım. Allah inancı net ve dinin gerekleri inanca göre gönderilen kitapta açıklanmış. Bu tür örgütler neden oluşur ve ihtiyaç var mıdır?

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
tarikatların hepsi gereksiz ve kapatılması gerekildiğine inanıyorum, ek olarak türkiyede ki tarikatlar ile avrupadaki tarikatlar arasında oldukça fark var

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
tarikatların hepsi gereksiz ve kapatılması gerekildiğine inanıyorum, ek olarak türkiyede ki tarikatlar ile avrupadaki tarikatlar arasında oldukça fark var
Tarikat = Barikat

Daha dinlerin önüne bir engel bence.

Boşluk

⭐️⭐️⭐️
Tarikat = Barikat

Daha dinlerin önüne bir engel bence.
Tarikat barikat mi demek? Ben yol diye biliyordum. Eğer anlamı yol ise gitmek istenen yere de bir yoldan gidilmez mi? O zaman yine aynı şey geliyor aklıma. Yine asıl anlamı anlamından uzaklaştırdılar.

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Tarikat barikat mi demek? Ben yol diye biliyordum. Eğer anlamı yol ise gitmek istenen yere de bir yoldan gidilmez mi? O zaman yine aynı şey geliyor aklıma. Yine asıl anlamı anlamından uzaklaştırdılar.
Yok ben uyuyor diye öyle yazdım, gerçek anlamını bilmiyorum.

Peki sence gerekli mi tarikatlar?

Boşluk

⭐️⭐️⭐️
Yok ben uyuyor diye öyle yazdım, gerçek anlamını bilmiyorum.

Peki sence gerekli mi tarikatlar?
Yani şöyle bir eski zamanlara birde şimdiki zamanlara baktığımda şuan sanki gereksiz gibi geliyor. Herşey çığrından çıkmış durumda çünkü o yol denilen yerde.

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Yani şöyle bir eski zamanlara birde şimdiki zamanlara baktığımda şuan sanki gereksiz gibi geliyor. Herşey çığrından çıkmış durumda çünkü o yol denilen yerde.
Bence insanların bir araya gelmesi, olmaya çalıştığı şeyleri gözlemlemesi ve ait hissetmesi güzel bir şey. Ama insan garip bir varlık, çoğu zaman güç zehirlenmesi yaşıyor iyi niyetle toplanan toplulukları kendi çıkarlarına yöneltiyorlar. İnsan nefsi korkunç, çok kötü şeyler oluyor o zaman.
Ama baktığında ne güzel bir araya geliyor insanlar.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar