Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sadece Türkiye’de değil dünyanın her tarafında dini örgütler mevcut. Türkiye’yi ele alalım. Allah inancı net ve dinin gerekleri inanca göre gönderilen kitapta açıklanmış. Bu tür örgütler neden oluşur ve ihtiyaç var mıdır?
tarikatların hepsi gereksiz ve kapatılması gerekildiğine inanıyorum, ek olarak türkiyede ki tarikatlar ile avrupadaki tarikatlar arasında oldukça fark var
tarikatların hepsi gereksiz ve kapatılması gerekildiğine inanıyorum, ek olarak türkiyede ki tarikatlar ile avrupadaki tarikatlar arasında oldukça fark var
Tarikat barikat mi demek? Ben yol diye biliyordum. Eğer anlamı yol ise gitmek istenen yere de bir yoldan gidilmez mi? O zaman yine aynı şey geliyor aklıma. Yine asıl anlamı anlamından uzaklaştırdılar.
Tarikat barikat mi demek? Ben yol diye biliyordum. Eğer anlamı yol ise gitmek istenen yere de bir yoldan gidilmez mi? O zaman yine aynı şey geliyor aklıma. Yine asıl anlamı anlamından uzaklaştırdılar.
Yani şöyle bir eski zamanlara birde şimdiki zamanlara baktığımda şuan sanki gereksiz gibi geliyor. Herşey çığrından çıkmış durumda çünkü o yol denilen yerde.
Yani şöyle bir eski zamanlara birde şimdiki zamanlara baktığımda şuan sanki gereksiz gibi geliyor. Herşey çığrından çıkmış durumda çünkü o yol denilen yerde.
Bence insanların bir araya gelmesi, olmaya çalıştığı şeyleri gözlemlemesi ve ait hissetmesi güzel bir şey. Ama insan garip bir varlık, çoğu zaman güç zehirlenmesi yaşıyor iyi niyetle toplanan toplulukları kendi çıkarlarına yöneltiyorlar. İnsan nefsi korkunç, çok kötü şeyler oluyor o zaman.
Ama baktığında ne güzel bir araya geliyor insanlar.