Neler yeni

Hoşgeldin, ziyaretçi!

İster kendi adınla istersen anonim olarak fikrini özgürce paylaş. Unutma, burası herkes için değildir.

Yemek yerken bir şeyler izliyor musunuz?

• Konbuyu başlatan Mizahşör
  • Başlangıç tarihi
M

Mizahşör

Guest
Bu alışkanlığa düşen var mı? Sanki yemek yerken boşa vaktim gidiyormuş gibi hissediyorum. Önceden yemek yerken ne yapıyormuşum diye düşündüren bir eylem. İzlediğim şeyin konusunun bir önemi yok yemeğim bitene kadar izliyorum video bitmese bile yemeğim biterse videoyu kapatıyorum ve bir daha geri izlemek için açmıyorum.

allons-y

⭐️⭐️
Bu alışkanlığa düşen var mı? Sanki yemek yerken boşa vaktim gidiyormuş gibi hissediyorum. Önceden yemek yerken ne yapıyormuşum diye düşündüren bir eylem. İzlediğim şeyin konusunun bir önemi yok yemeğim bitene kadar izliyorum video bitmese bile yemeğim biterse videoyu kapatıyorum ve bir daha geri izlemek için açmıyorum.
yemek yerken değil de ben uyumadan önce bişey izlemeden uyuyamıyorum uyumam için illlaaa bişeyler çalması lazım yanımda

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Bir şeyler izlemeye o kadar alıştık ki iki şey yapabildiğimiz her durumda ikinci şey olarak mutlaka izlemeyi seçiyoruz. Yemek, araç kullanmak, tuvalet. Hatta eminim dizi ya da film izlerken diğer bir yandan telefondan bir şeyler izleyenlerin sayısı çoktur. Mesela bilgisayarsan dizi izlerken telefondan reels izlemek gibi.

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
yemek yerken bir şey izlemeyen var mı?
Ben buna dikkat etmeye çalışıyorum. Yemeği benimsemek, onu hissetmek ve ciddiye almak ruhsal ve bedensel sağlığımız için çok önemli. Çünkü evrim sürecimizde yemeğe olan hislerimiz çok gelişmiş ve bir çok şeyin temelini oluşturuyor. Besini avlamışız ya da koklamışız, zehirli olup olmadığını sorgularken aynı zamanda avlanmaktan korkmuş ve korunmuşuz. Her ne kadar yemek şu an önümüze geliyor olsa da beslenmek için gelişen zekamız için yemeğe odaklanmamız ve diğer duyularımızı rahat bırakmamız önemli. Hem beslenip hem de zihnimizde (izlediğimiz şeye göre savaşabilir ya da daha duygusal şeyler yaşayabiliriz) daha önemli başka şeyleri yaşamaya çalışmak bizi devam eden hayatımızda kötü etkiliyor. Özellikle gelişim çağındaki çocuklar için ciddi duruluyor bu konu üzerine.

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Ben buna dikkat etmeye çalışıyorum. Yemeği benimsemek, onu hissetmek ve ciddiye almak ruhsal ve bedensel sağlığımız için çok önemli. Çünkü evrim sürecimizde yemeğe olan hislerimiz çok gelişmiş ve bir çok şeyin temelini oluşturuyor. Besini avlamışız ya da koklamışız, zehirli olup olmadığını sorgularken aynı zamanda avlanmaktan korkmuş ve korunmuşuz. Her ne kadar yemek şu an önümüze geliyor olsa da beslenmek için gelişen zekamız için yemeğe odaklanmamız ve diğer duyularımızı rahat bırakmamız önemli. Hem beslenip hem de zihnimizde (izlediğimiz şeye göre savaşabilir ya da daha duygusal şeyler yaşayabiliriz) daha önemli başka şeyleri yaşamaya çalışmak bizi devam eden hayatımızda kötü etkiliyor. Özellikle gelişim çağındaki çocuklar için ciddi duruluyor bu konu üzerine.
bilmiyorum, ben bir şey izlerken yemek yediğimde daha keyifli geliyor. aynı zamanda yemeğe ayıracağım vakti bir şeyler izlerken harcadığımda zamandan tasarruf yapmış gibi hissediyorum

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
bilmiyorum, ben bir şey izlerken yemek yediğimde daha keyifli geliyor. aynı zamanda yemeğe ayıracağım vakti bir şeyler izlerken harcadığımda zamandan tasarruf yapmış gibi hissediyorum
Sanmak doğanın bize verdiği en büyük nimetlerden bir tanesi. Instagram’da gezerken her şey yolunda sanıyoruz mesela. Ama gerçekler sancılı, beyin mutlu olmak için kolay olanı daha çok sever.

ben diye biri

⭐️
Kesinlikle ben de aynı şekilde. Bir şeyler yerken bir kaç program izlemek bana çok keyif veriyor. Ek olarak ben de zaman tasarrufu yapmışım gibi hissediyorum.

yeşil

⭐️⭐️
yemek yerken birşeyler izlemek daha güzel geliyor hep yerken izlerim

Son düzenleme:

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar