Neler yeni

Hoşgeldin, ziyaretçi!

İster kendi adınla istersen anonim olarak fikrini özgürce paylaş. Unutma, burası herkes için değildir.

Zor insanlarla nasıl baş edilir?

Andromeda

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Söz konusu iletişim olunca pek çok faktör işin içine giriyor. Duygular, çevresel etkiler o anki iletişimin yönünü değiştiriyor. Tabi buna bir de kişilik özelikleri ekleniyor. Her şeye tamam diyen uyumlu insanlarla çok kolay anlaşabiliyoruz ancak zor insanlarla nasıl baş edilir? İletişim teknikleri açısından fikirlerinizi paylaşabilir misiniz.

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
zor insandan kastın nedir? senin görüşlerine zıt birisine zor insan demek bence yanlış olur. Kişilik özelliklerinden gidiyorsak burda bahsettiğin gibi çok faktör var, bu tip durumlarda baş etmek yerine uzaklaşmak daha mantıklı şahsi görüşüm.

Andromeda

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Zıt görüşlü kişiler değil zaten herkesin görüşüne saygı duymak lazım diye düşünüyorum. Ancak kişilik özelliği açısından sürekli olumsuz düşünen, her ortamı negatif etkileyen, ikna edilmesi imkansız, herkese saygısız davranan, kavgacı olan vs.
Uzaklaşmak bir yöntem, doğru. Ancak bir işlem yapmak zorunda olduğunuzu düşünün mesela bir iş ilişkiniz var ve o kişi ile müzakere halindesiniz, nasıl iletişim kurmayı denersiniz?

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Zıt görüşlü kişiler değil zaten herkesin görüşüne saygı duymak lazım diye düşünüyorum. Ancak kişilik özelliği açısından sürekli olumsuz düşünen, her ortamı negatif etkileyen, ikna edilmesi imkansız, herkese saygısız davranan, kavgacı olan vs.
Uzaklaşmak bir yöntem, doğru. Ancak bir işlem yapmak zorunda olduğunuzu düşünün mesela bir iş ilişkiniz var ve o kişi ile müzakere halindesiniz, nasıl iletişim kurmayı denersiniz?
öyle birisinin iş hayatı olabileceğini düşünmüyorum. olsa da o müzakereden verim alınamayacağı kesin. karşımızdaki kişinin psikolojisini anlayıp benimseyip onunla iyi geçinmeye çalışabilmek zor ve yorucu bir süreç olacak. burada 3. kişinin yapabileceği herhangi bir şey yok çünkü iş kendisinde bitiyor. denemesi bedava

Boşluk

⭐️⭐️⭐️
Öyle bir durumda duygusal boyutu sıfırlayıp iletişimde olurum ben. Diğer zamanlarda ise zaten iletişim halinde olmam.

Andromeda

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
öyle birisinin iş hayatı olabileceğini düşünmüyorum. olsa da o müzakereden verim alınamayacağı kesin. karşımızdaki kişinin psikolojisini anlayıp benimseyip onunla iyi geçinmeye çalışabilmek zor ve yorucu bir süreç olacak. burada 3. kişinin yapabileceği herhangi bir şey yok çünkü iş kendisinde bitiyor. denemesi bedava
emin ol o kadar çok kişi var ki...

Andromeda

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Öyle bir durumda duygusal boyutu sıfırlayıp iletişimde olurum ben. Diğer zamanlarda ise zaten iletişim halinde olmam.
Bu noktoada duyguyu sıfırlamak oldukça zor. Başarabilene helal olsun. Çünkü bir süre sonra insan sinirleniyor.

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Bu noktoada duyguyu sıfırlamak oldukça zor. Başarabilene helal olsun. Çünkü bir süre sonra insan sinirleniyor.
hayatın her alanında karşımıza istemeyeceğimiz özelliklere sahip insanlar çıkacaktır elbette. sorununu köküne inip ona göre hareket etmek gerekiyor.

etki

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Sorunun köküne inmek, nasıl mesela?
sorun neyden kaynaklı? aile büyüklerinden genetik olarak mı geçmiş hayat tecrübesi mi yoksa kişisel gelişimine dikkat etmemesi mi? buralardan ilerlenirse bir çözüm yolu olabilir belki.

Boşluk

⭐️⭐️⭐️
Bizim kurum içi eğitimler de psikoloji üzerine kısa eğitimler oluyor. O eğitimler de "Eğer bir kişi sizi sinirlendiriyor ise dönüp kendi içine bir bakmak lazım -ben buna neden bu kadar tepki veriyorum?/alınganlık/öfke/soğuma/- içeride bastırılan birşeyi yada şeyleri tetikliyor olabilir." Cümlesini defalarca tekrar ederler. Şu da eklenir "eğer kişi kişisel sınırınızı ihlal etmiyorsa"

Belki bir pencere olur :)

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Öncelikle şu soruya yanıt aramamız gerekiyor.

Zor insanlarla neden baş etmek zorundayız? Soruyu buna göre daha iyi değerlendirebiliriz. Yani bu kişi eşimiz mi? Çocuğumuz, ailemizden biri mi? İş vereniz ve çalışann mı? İş yerinden bir arkadaşımız mı? Sorunun yanıtı bence hepsine göre değişir. Katlanmak durumunda mıyız kabullenmek durumunda mı yoksa nasıl görmezden geleceğimizi mi arıyoruz?

Andromeda

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Öncelikle şu soruya yanıt aramamız gerekiyor.

Zor insanlarla neden baş etmek zorundayız? Soruyu buna göre daha iyi değerlendirebiliriz. Yani bu kişi eşimiz mi? Çocuğumuz, ailemizden biri mi? İş vereniz ve çalışann mı? İş yerinden bir arkadaşımız mı? Sorunun yanıtı bence hepsine göre değişir. Katlanmak durumunda mıyız kabullenmek durumunda mı yoksa nasıl görmezden geleceğimizi mi arıyoruz?
Yani zor insanlarla başa etmenin yolları : katlanmak, kabullenmek veya görmezden gelmek mi? Doğru mu anladım?

yenisekme

⭐️⭐️⭐️
Proje Elçisi
Yani zor insanlarla başa etmenin yolları : katlanmak, kabullenmek veya görmezden gelmek mi? Doğru mu anladım?
Hayır tam olarak öyle değil. Bu içinde bulunduğumuz durumun adı. Mesela zor olan sevgilimiz ve onu seviyorsak bu durumun adı kabullenmektir. Bu süreçte ne yapmamız gerekiyor yani bu durum ile nasıl baş edilir onu konuşmamız gerekir. Ya da diğerleri için işte başka şekillerde.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar